U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Avignon » Cathédrale Notre-Dame des Doms Avignon
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Cathédrale Notre-Dame des Doms Avignon

De Notre-Dame des Doms is een grote kathedraal die gebouwd is op één van de hoogste punten in de buurt van Avignon. De imposante kathedraal werd gebouwd ergens in de 12de eeuw, volgens geschriften hebben de werken ongeveer 20 jaar geduurd.

Na die 20 jaar werd het religieuze gebouw in gebruik genomen, vele jaren werd de kathedraal gebruikt voor belangrijke huwelijken en voor de mis. In 1822 werd de Notre-Dame des Doms kathedraal volledig gerenoveerd, doordat de jaren ervoor de Franse Revolutie een lange tijd had geduurd.

Voordat de Notre-Dame des Doms kathedraal er stond, heeft er nog een ander religieus gebouw gestaan. Er wordt gedacht dat op dezelfde plaats ongeveer een kerk heeft gestaan die werd gebouwd voor de Heilige Maagd. De Notre-Dame des Doms kathedraal staat op een rotsvormig uitsteeksel, van dit punt hebt u een prachtig uitzicht over de omliggende dorpen en steden. Niet enkel aan de buitenkant is de kathedraal de moeite waard om zien, maar ook aan de binnenkant zijn er een aantal zaken die u zeker moet gezien hebben. In de kathedraal hangen er mooie schilderijen en werden er vele fresco’s aangebracht.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Cathédrale Notre-Dame des Doms Avignon'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Avignon » Meer bezienswaardigheden in Avignon » Alles over Avignon