U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Oviedo » Catedral de San Salvador Oviedo
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Catedral de San Salvador Oviedo

De Catedral de San Salvador is de belangrijkste kerk van Asturië. Het is een oorspronkelijk Romaanse kerk in het centrum van Oviedo waarvan de oudste delen al dateren uit de achtste eeuw. Door de eeuwen heen werd de kerk verschillende keren aangepast waardoor het vandaag een mix van bouwstijlen is.

De kathedraal werd opgetrokken op initiatief van Koning Fruela I van Asturias. Later zou Alfonso II de kerk verder uitbreiden in zijn plannen om Oviedo tot hoofdstad van het koninkrijk Asturias te benoemen. In de daarop volgende eeuwen zouden er nog heel wat aanpassingen en verbouwingen gebeuren. Vandaag zijn er nog enkele oude Romaanse overblijfselen, zoals de zuidelijke toren. De schatkamer bevat ook nog heel wat Romaanse beeldhouwwerken.

Die schatkamer is ook een van de opvallendste delen van de kerk. De Camara Santa of Heilige Kamer is UNESCO Werelderfgoed. In de Camara Santa werden kostbare relieken bewaard die de koningen van Asturias meebrachten van veldtochten. Verschillende relieken worden ook tentoongesteld voor het publiek. De bekendste zijn het Engelenkruis, het Overwinningskruis en de Doos van Agatha. Die laatste is een kist die zou gemaakt zijn door volgelingen van de Apostelen en tal van relieken zou bevatten. De kist zou tot op heden nog nooit geopend zijn, waardoor de precieze inhoud een mysterie blijft.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Catedral de San Salvador Oviedo'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden