U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Castell de Montjuïc Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Castell de Montjuic

Castell de Montjuïc Barcelona

Niet enkel tijdens de middeleeuwen werden er forten gebouwd, maar ook na de middeleeuwen was er in bepaalde gebieden nood aan het bouwen van forten om de stad tegen mogelijke invallen te verdedigen. Bij Barcelona was dit dan ook niet anders, één van de forten die gebouwd werden na de middeleeuwen is het Castell de Montjuïc.

Castell de Montjuic

© commons.wikimedia.org

Het Castell de Montjuïc is gebouwd in verschillende eeuwen, de basis van het fort kwam tot stand in de 17de eeuw. Het was maar pas een eeuw later dat de rest van het fort verder werd afgewerkt. In de 17de eeuw beschikte de stad niet over voldoende financiële middelen om het fort volledig af te werken, daarom dat pas een eeuw later het fort kon afgemaakt worden op de top van de Montjuïc.

In de 18de eeuw werd niet enkel het fort volledig afgewerkt, maar werd het ook van verschillende kanonnen voorzien. Nadat de kanonnen geplaatst werden kon Barcelona de haven beschermen. Jammer genoeg is het fort niet enkel in handen geweest van de Spanjaarden zelf, maar op bepaalde momenten ook in het bezit van de vijanden die het dan tegen de Spanjaarden gebruikten.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Castell de Montjuïc Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona