U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Casa Mila Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Casa Mila Barcelona

Het Casa Mila is een van de bekendste ontwerpen van de architect Antoni Gaudi, die nog tal van andere bouwwerken in Barcelona heeft ontworpen. Casa Mila is een flatgebouw aan de Passeig de Gracia en staat ook bekend onder de naam La Pedrera.

Het gebouw werd opgetrokken in het begin van de twintigste eeuw in opdracht van de familie Mila, een belangrijke familie uit de adelstand in Barcelona in die tijd. Vandaag is het eigendom van de grootste bank van Catalonië, de Caixa Catalunya. Het gebouw wordt ook La Pedrera genoemd, dat is Catalaans voor De Steengroeve. Die bijnaam dankt Casa Mila vooral aan zijn opvallende vorm. De gevels en het dak zijn golvend en hebben een grauwe kleur, wat doet denken aan de uitgekapte rotsen van een steengroeve. Een andere reden voor die bijnaam is dat het gebouw geen enkele normale bouwstijl uit die tijd volgde.

In het Casa Mila kan men een museum bezoeken, de tentoonstelling ervan hangt af van het moment. Er is ook een authentiek appartement te bezichtigen en een tentoonstelling over het leven en werk van Gaudi op de zolder van het gebouw. Ook het panorama op het vreemd golvende dakterras loont zeker de moeite.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Casa Mila Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona