U bent hier: Bezienswaardigheden » Cuba » Havana » Casa de las Américas Havana
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Casa de las Américas Havana

Het imposante Amerikahuis of Casa de las Américas is een van de opvallendste bezienswaardigheden van de Cubaanse hoofdstad. Het is een van de belangrijkste culturele centra van het Amerikaanse continent.

Het Casa de las Américas werd gebouwd in 1959 in opdracht van de Cubaanse overheid. Een van de belangrijkste figuren die aan de wieg stond van het gebouw was Ché Guevara. Het doel van het Amerikahuis was het verenigen van de Latijns-Amerikaanse, Caraïbische en alle andere Amerikaanse volkeren door middel van cultuur.

Het Amerikahuis heeft een uitgebreide collectie aan Latijns-Amerikaanse en Caraïbische kunst, verspreid over drie exporuimtes. Het heeft ook een grote bibliotheek met boeken uit die regio. Het centrum ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en organiseert tal van evenementen die Latijns-Amerikaanse cultuur voor het grote publiek toegankelijk moeten maken.

Het Casa de las Américas is vandaag vooral bekend door de gelijknamige literatuurprijs die er jaarlijks wordt uitgereikt, de Premio Literario Casa de las Americas. Die erkenning is een van de oudste en meest prestigieuze literatuurprijzen die men kan winnen in Latijns-Amerika.

Sinds 1960 geeft Casa de las Américas ook een eigen tijdschrift uit onder dezelfde naam. In 2004 kreeg het Amerikahuis de internationale Simón Bolívar-prijs toegewezen door UNESCO voor zijn grote verdienste voor de Latijns-Amerikaanse vrijheidsbeweging.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Casa de las Américas Havana'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden