U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Casa de la Canonja Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Casa de la Canonja

Casa de la Canonja Barcelona

Casa de la Canonja is een gebouw dat over een unieke bouwstijl beschikt, de architect koos voor een gotische stijl. Niet enkel de buitenkant van het gebouw is een kijkje waard, maar ook de binnenkant van het gebouw loont de moeite waard om te bewonderen van dichtbij.

Casa de la Canonja

© Flickr.com

Het Casa de la Canonja is interessant om te bezoeken, aangezien het gebouwd werd ergens in de 11de eeuw heeft er zich doorheen de eeuwen heel wat afgespeeld in het gebouw. Indien u als toerist meer wilt weten over Barcelona tijdens de middeleeuwen, kan u hier een groot deel van de geschiedenis van de stad te weten komen. Voor architectuurliefhebbers is een halt bij het Casa de la Canonja zeker een aanrader.

Toen het gebouw in het begin in gebruik was, had het als doel onderdak te bieden voor de dakloze mensen in Barcelona. Het gebouw werd immers gebruikt door een liefdadigheidsorganisatie, later werd het gebouw gebruikt voor religieuze doeleinden. Het was maar pas op het einde van de middeleeuwen dat het gebouw veranderde van eigenaar. Vanaf toen werd het gebouw gebruikt door kanunniken, zij gebruikten het gebouw als woonplaats.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Casa de la Canonja Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona