U bent hier: Bezienswaardigheden » Portugal » Porto » Casa da Música Porto
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Casa da Música Porto

Het Casa da Música aan de Praça Mouzinho de Albuquerque of Rotunda de Boavista is een van de modernste bezienswaardigheden van Porto. Het is een concertgebouw dat plaats biedt aan meer dan 1200 mensen. Het concertgebouw werd opgetrokken naar aanleiding van de titel Culturele hoofdstad van Europa, die in 2001 gedeeld werd tussen Porto en Rotterdam.

Het is dan ook niet verbazend dat het Casa da Música ontworpen is door een Nederlander, namelijk door architect Rem Koolhaas. Het gebouw was niet voltooid in 2001, maar pas in 2005. Aan het hele project hing een kostenplaatje vast van meer dan honderd miljoen euro. Het gebouw heeft twee concertzalen, een grote zaal waar meer dan duizend mensen binnen kunnen en een kleine zaal met maximaal driehonderd zitplaatsen. Er is ook een restaurant boven de zalen waar 150 mensen kunnen dineren.

Het Casa da Música is de thuiszaal van drie orkesten. Zowel het Orquestro Nacional do Porto, het Orquestra Barocca en het Remix Ensemble treden in het nieuwe concertgebouw op.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Casa da Música Porto'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Porto » Meer bezienswaardigheden in Porto » Alles over Porto