U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Casa Batllo Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Casa Batllo Barcelona

Casa Batllo had als architect Antoni Gaudi, naast vele andere meesterbouwwerken heeft hij ook de plannen voor Casa Batllo ontworpen en er op toegezien dat het bouwen van het pand tot een goed einde werd gebracht. Het gebouw zoals u het nu kunt bezichtigen is eigenlijk nog steeds het originele ontwerp van toen de werken in 1906 klaar waren. Het pand is gelegen aan de prestigieuze promenade Passaeig de Gracia.

Het Casa Batllo werd gebouwd in opdracht van een zekere Josep Batllo i Casanovas, hij was toen een rijke zakenman die in het bezit was van verschillende textielfabrieken. De huizen naast Casa Batllo werden rond dezelfde periode ook onder handen genomen door andere architecten, daardoor hebben Casa Amaltier en Casa Llzo Morera ook hun eigen stijl gelinkt aan de modernistische stroming.

Tegenwoordig is Casa Batllo één van de duurste huizen die terug te vinden zijn in Barcelona, er wordt geschat dat het pand op dit moment een 70 miljoen euro waard is. De muren van het pand zijn uniek, maar het dak is het meest bijzondere onderdeel van het pand want het oogt alsof het een ruggengraat is en schubben heeft.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Casa Batllo Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona