U bent hier: Bezienswaardigheden » Spanje » Barcelona » Camp Nou Barcelona
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Camp Nou Barcelona

De bekendste bezienswaardigheid van Barcelona, samen met de Sagrada Familia is zonder twijfel Camp Nou. Het is het gigantische stadion van voetbalclub FC Barcelona, die sinds enkele jaren geldt als het beste voetbalteam ter wereld. Het palmares van de trots van Catalonië is dan ook heel indrukwekkend. In 2009 brak het team alle records door op 1 seizoen maar liefst zes trofeeën te winnen, oftewel alles dat een club in een jaar mogelijk kan winnen. Het werd kampioen van Spanje, won de Spaanse beker, de Champion’s League, de Europese en Spaanse Supercup en het WK voor clubs. In de afgelopen zes jaar bereikte de club ook tot drie keer toe de finale van de Champion’s League, telkens met tornooiwinst erbovenop.

Het stadion heeft een capaciteit van 100 000 toeschouwers en jaarlijks bezoeken 1 miljoen toeristen Camp Nou. Het stadion heeft een museum, gewijd aan de rijke geschiedenis van FC Barcelona. Alle grote successen en belangrijke spelers uit het verleden en het heden komen aan bod, en dat zijn er heel wat. Enkele voorbeelden van wereldberoemde spelers zijn Johan Cruyff, Diego Maradona, Ronaldo, Ronaldinho en uit het huidige elftal is de Argentijn Lionel Messi een levende legende.

Naast het museum, kan men buiten de wedstrijddagen ook een rondleiding krijgen door het stadion, waarbij men zelfs toegang krijgt tot het veld zelf. Ook een wedstrijd bijwonen is mogelijk. Voor topwedstrijden dient men weliswaar lang op voorhand een kaartje te bemachtigen, maar voor competitiewedstrijden tegen iets mindere teams, lukt het vaak nog om een ticket op de kop te tikken.

1 reactie op “Camp Nou Barcelona”

Er zijn 0 positieve reacties gegeven
Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Met een huurauto door Barcelona rijden | Bezienswaardigheden zei:

[…] en de interessante omgeving vanaf Park Guëll? Of misschien bent u wel een voetbalfan en zegt het legendarische Camp Nou je wel […]


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Camp Nou Barcelona'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Barcelona » Meer bezienswaardigheden in Barcelona » Alles over Barcelona