U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Camden town Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Camden town Londen

Camden Town is een gezellige wijk gelegen in de regio van Groot-Londen als u door de straten van deze wijk loopt voelt het eventjes aan alsof u in een klein stadje bent. Doorheen de wijk loopt er een kanaal waarbij een sluizencomplex hoort, naast winkelen kunt u dus ook het sluizencomplex bezoeken.

Voor 1974 waren er bijna geen winkels of markten in Camden Town, maar bestond deze voornamelijk uit gewone huizen. Als we nog wat verder gaan terug in de tijd waren er in de wijk veel fabrieken waar er huisjes rond waren gebouwd. Naast de vele industrie was de omgeving eerder een arbeidersbuurt. Nadat de Tweede Wereldoorlog gedaan was, besloot het bestuur van Camden een stuk van de wijk te vernieuwen door er markten aan te leggen.

Tegenwoordig vindt u er verschillende markten: Stables Market, Camden Canal Market, Inverness Street en nog een aantal andere. Stuk voor stuk bieden deze markten niet enkel hele leuke producten aan, maar beschikken ze over een uiteenlopend assortiment van producten. In 2010 werd er een stuk van Camden Town verwoest door een brand, gelukkig bleef de schade beperkt en bleef de wijk grotendeels gespaard van de brand.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Camden town Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen