U bent hier: Bezienswaardigheden » Nieuw-Zeeland » Wellington » Cable Car Wellington
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Cable Car Wellington

De Cable Car is zowat het icoon van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad. Het is een van de origineelse vervoersconcepten ter wereld en een niet te missen bezienswaardigheid.

De Cable Car heeft twee cabines die met een kabel aan elkaar zijn bevestigd langs een baan van meer dan zeshonderd meter die op een heuvel loopt. Wanneer de ene cabine naar beneden gaat, trekt die vanzelf de andere omhoog. De Wellington Cable Car werd aangelegd tussen 1898 en 1902. Het idee kwam van de Nieuw-Zeelandse ingenieur James Fulton.

Beneden vertrekt de Cable Car vanuit het centrum bij Lambton Quay, om zo naar boven te reizen tot Kelburn, bij de ingang van de botanische tuinen van Wellington. De Cable Car overwint een hoogteverschil van 120 meter en haalt een snelheid van 18 kilometer per uur. Het duurt slechts tien minuten om van beneden naar boven te reizen.

Jaarlijks maken bijna een miljoen mensen gebruik van de Wellington Cable Car. Vooral studenten van de Victoria University of Wellington nemen vaak de Cable Car onderweg naar hun campus.

Aan de bovenste halte van de Cable Car bevindt zich ook het Cable Car Museum, dat alles vertelt over de geschiedenis en het idee achter het unieke vervoersmiddel.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Cable Car Wellington'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Wellington » Meer bezienswaardigheden in Wellington » Alles over Wellington