U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Venetië » Ca’ Rezzonico Venetië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Ca’ Rezzonico Venetië

Het Ca’ Rezzonico is een paleis aan de Grand Canal in de Italiaanse stad Venetië. Tegenwoordig is het een museum en gewijd aan het 18e eeuwse Venetië.

Op de plaats waar het paleis nu staat, waren er oorspronkelijk twee huizen gebouwd die eigendom waren van de familie Bon. In het jaar 1649 besloot het hoofd van de familie, Filippo Bon, om een groot paleis te bouwen op deze plaats. Hij nam hiervoor Baldassarre Longhena onder de arm, maar beiden hebben de voltooiing van het bouwwerk niet kunnen zien. Filippo Bon stierf in 1682 en Longhena was het slachtoffer van een financiële ineenstorting.

Het paleis werd pas voltooid in het jaar 1756 door de architect Giorgio Massari onder opdracht van de nieuwe eigenaars, de Rezzonico familie. Massari heeft zijn ontwerp gebaseerd op de oorspronkelijke plannen.

Na langdurige onderhandelingen werd het paleis in het jaar 1935 overgenomen door de gemeenteraad van Venetië. De collectie van de 18e eeuwse Venetiaanse kunst zou in het Ca’ Rezzonico tentoongesteld worden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Ca’ Rezzonico Venetië'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Venetië » Meer bezienswaardigheden in Venetië » Alles over Venetië