U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Byzantijns Museum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Byzantijns Museum Athene

Het Byzantijnse Museum werd opgericht door de stad Athene zodat er plaats vrijkwam om een uitgebreide collectie van voorwerpen uit Byzantium te kunnen tentoonstellen voor het grote publiek. Het Byzantijnse Rijk was een groot land waar vroeger een keizer aan het hoofd stond, in de late oudheid was Byzantium of ook soms wel het Oost-Romeinse Rijk genoemd een keizerrijk dat bloeiende tijden kende. U zult waarschijnlijk al ooit gehoord hebben van de stad Constantinopel, dit was vroeger de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk.

In het Byzantijnse Museum zal u als bezoeker heel wat te weten komen over dit welvarende rijk, oorspronkelijk was Byzantium eigenlijk een stad die was gesticht door de Grieken. De naam Byzantium is volgens de oude bewoners van Griekenland afkomstig van de toenmalige Koning Byzas.

In het begin dat Byzantium bestond was het in de handen van de Grieken en kende het welvarende tijden, totdat het rijk een aanval kreeg te verduren van de Macedoniërs die een stuk van het rijk verwoesten. Naast deze vele weetjes komt u nog vele andere zaken te weten, zoals het feit dat de Macedoniërs na enkele eeuwen Byzantium niet meer in handen hadden maar dat het veroverd was door de Romeinen.

 

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Byzantijns Museum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene