U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Münstermaifeld » Burg Eltz Münstermaifeld
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Burg Eltz Münstermaifeld

Burcht Eltz was vroeger tijdens de middeleeuwen een belangrijke burcht omwille van ligging, de burcht is immers gelegen op een steile rots. In het midden van de burcht is er een slotplein waar vroeger iedereen samenkwam voor feesten die werden gegeven door de graaf of als een boodschapper belangrijk nieuws te melden had. Op het eerste zicht valt het niet op, maar de burcht is gebouwd in een periode van 500 jaar.

Het duurde zolang om de burcht te voltooien, dit kwam door het feit dat de burcht overging van generatie tot generatie. Zo bleef de burcht van Eltz steeds in dezelfde familie die generatie na generatie stukjes bleef bijbouwen aan de burcht. Elke generatie van de familie Eltz bouwde een eigen nieuw stuk aan een bestaand stuk van de burcht.

Tegenwoordig bestaat de burcht Eltz uit 8 woontorens en heeft de burcht een schatkamer waar de kostbaarheden liggen van de familie. De schatten bevatten voorwerpen en sieraden van goud en zilver, porselein en ivoor. Deze zijn tot op de dag van vandaag nog steeds te bewonderen voor het publiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Burg Eltz Münstermaifeld'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden