U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Monschau » Burcht van Monschau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Burcht van Monschau

De stad Monschau heeft op zichzelf al een heel rijk gevulde geschiedenis, maar het kasteel van de stad bestaat nog veel langer dan de meeste andere gebouwen in de stad. Het werd gebouwd in het begin van de 13de eeuw en werd tegen het eind van de middeleeuwen verder afgewerkt met een omwalling en meer vertrekken.

Niemand minder dan Keizer Karel V slaagde erin de burcht in 1543 te veroveren van de graaf. Toen het kasteel van Monschau in handen kwam van de Fransen, besloten dezen het kasteel op te knappen en nog meer uit te breiden. Nadat de uitbreiding voltooid was werd er besloten door de Fransen om het kasteel te verkopen. De volgende eigenaar in de rij kon op financieel vlak het onderhoud van de burcht niet aan, jammer genoeg had dit als gevolg dat het kasteel het nodige onderhoud niet meer kreeg en het veranderde in een ruïne.

Daarna werd het opgekocht door een andere eigenaar die het kasteel van Monschau restaureerde, toen de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam werd een stuk van het kasteel een jeugdherberg.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Burcht van Monschau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Monschau » Meer bezienswaardigheden in Monschau » Alles over Monschau