U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Vieuxville » Burcht Van Logne Vieuxville
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Burcht Van Logne Vieuxville

Het kasteel van Logne is niet zoals de meeste kastelen, behalve het kasteel heeft dit gebouw ook een wirwar van ondergrondse gangen die een goede schuilplaats waren vroeger. Vaak werden er in kastelen ondergrondse gangen voorzien zodat de graaf of kasteelheer konden vluchten op het moment dat het kasteel aangevallen werd. Naast de ondergrondse gangen had de Burcht van Logne nog een ander strategisch voordeel tegenover de vijand, het kasteel werd op het hoogste punt van een steile heuvel gebouwd.

Dit gebied werd al als strategische nederzetting gebruikt tijdens de prehistorie, bij opgravingen werden voorwerpen gevonden die er op wijzen dat er mensen op deze plaats geleefd hebben.

In geschriften van monniken is er in de 5de eeuw al sprake van de Burcht van Logne, toen hadden de Romeinen het in hun bezit. Een aantal eeuwen later namen de monniken van Stavelot de burcht in gebruik om er zich te verbergen voor de Noormannen die onze streken kwamen plunderen. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, werd de burcht verwoest.

1 reactie op “Burcht Van Logne Vieuxville”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

LB zei:

Mooie ligging, alleen de heuvel is niet aan alle kanten steil, je kunt er gewoon naar boven wandelen vanaf de parkeerplaats langs de weg. De heuvels ertegenover zijn hoger waardoor toen er kanonnen kwamen het kasteel geen -kans- meer had. Indrukwekkend is het wel, een beetje meer restauratie zou wel mogen om een betere indruk te krijgen van hoe het is geweest.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Burcht Van Logne Vieuxville'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden