U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Buckingham Palace London
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Buckingham Palace London

Buckingham Palace is de officiële residentie van de Britse vorst. Het is een van de bekendste paleizen ter wereld en draagt een rijke traditie en geschiedenis met zich mee.

Het paleis werd gebouwd in 1703 in opdracht van John Sheffield, die toen graaf van Buckingham was. Het duurde wel tot in de negentiende eeuw vooraleer het paleis de permanente woning werd van de koninklijke familie. Queen Victoria was de eerste vorstin die haar intrek nam in Buckingham Palace.

Buckingham Palace is vooral bekend door zijn grote witte voorgevel. De huidige voorgevel dateert uit 1912, toen King Edward VII die liet moderniseren. De gevel is meer dan honderd meter breed. Verder telt het paleis meer dan 775 kamers over een totale oppervlakte van 77 000 vierkante meter. Het paleis heeft ook een van de grootste klokkenverzamelingen ter wereld. Er zijn maar liefst 356 klokken. Opvallend is ook dat het paleis zijn eigen postcode draagt, namelijk SW 1A 1AA.

Net als bij vele andere paleizen is de aflossing van de Koninklijke Wacht in Buckingham Palace een grote attractie. De wachten aan het paleis worden dagelijks afgelost met een traditionele ceremonie. Tijdens hun dienst mogen ze zich niet bewegen. De wachters staan symbool voor het Hoofd van Defensie van de vorstin.

1 reactie op “Buckingham Palace London”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Juriaan pijls zei:

erg goede info

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Buckingham Palace London'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen