U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Bryce Canyon Nationaal Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bryce Canyon Nationaal Park

Bryce Canyon is een Nationaal Park in de Verenigde Staten. De in de staat Utah gelegen Canyon wordt door velen als de mooiste canyon beschouwd omwille van zijn unieke rotsformaties.

Het park ontleent zijn naam aan Ebenezer Bryce, een Mormoonse pionier die eind 19e eeuw aan de voet van de canyon woonde. Bryce Canyon is zo uniek door de hoodoovorming, een speciaal proces die deze rotsformaties veroorzaken. Het eerste proces van de hoodoovorming is de vorstverwering: water sijpelt in kleine scheuren in de rots. Wanneer dat water tijdens de winter bevriest, zet het uit en wordt de scheur groter. Wanneer het ijs smelt, vloeit het water opnieuw uit de scheur om later opnieuw te bevriezen. Op die manier kunnen scheuren enorm groot worden zodat er zelfs stukken rots afbreken. Tijdens het tweede proces neemt de regen de afgebroken stukken rots mee. Die (zure) regen veroorzaakt erosie van de rots. Die erosie zal dus uiteindelijk de ondergang van de canyon betekenen. Uiteraard gebeurt die afbraak zeer traag, amper een meter per 100 jaar.

Het park is heel toegankelijk voor bezoekers, een gratis shuttlebus brengt je overal heen. Bezoek zeker eens Sunrise Point, Inspiration Point, Bryce Point, daar heb je een prachtig zicht op delen van de canyon.

Overnacht je graag in een authentieke herberg? Ruby’s Inn is één van de oudste herbergen van de streek. Nabij deze verblijfplaats is er ook een camping.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bryce Canyon Nationaal Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika