U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brussel » Bruparck Brussel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bruparck Brussel

Op de Heizel, aan de voet van het Atomium, ligt het Bruparck. Een familiepark dat diverse activiteiten aanbiedt, sommige staan dicht bij Brussel als stad, andere zijn puur entertainment.

Een van de leukste dingen in Bruparck is ongetwijfeld Mini-Europe. Een miniatuurland met heel wat belangrijke Europese gebouwen in miniatuurversie zoals de Eiffeltoren of de Big Ben en nog vele andere. Mini-Europe bestaat al sinds 1989 en krijgt jaarlijks meer dan 300 000 bezoekers over de vloer. Het is een soort symbool van Brussel als centrum van de Europese Unie geworden.

Verder in het Bruparck vindt men Oceade, een heus subtropisch zwemparadijs. Er is ook een grote bioscoop en het Brusselse planetarium. Vlakbij het park bevindt zich het Planetarium, de expogebouwen van de Heizel en het Koning Boudewijnstadion. Dat is het officiële voetbalstadion van de Rode Duivels, de Belgische nationale voetbalploeg. Het stadion is ook bekend door de jaarlijkse atletiekmeeting Memorial Ivo Van Damme. Er hangt ook een triest verhaal aan het stadion vast, in 1986 vond het Heizeldrama er plaats. Tijdens de finale van de Europabeker kwamen toen heel wat toeschouwers om het leven doordat ze verpletterd raakten onder een ingestorte tribune tijdens rellen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bruparck Brussel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brussel » Meer bezienswaardigheden in Brussel » Alles over Brussel