U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Ouddorp » Brouwersdam Ouddorp
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Brouwersdam Ouddorp

De Brouwersdam zorgt voor de afsluiting van het Grevelingenmeer en dit al sinds 1965. De dam werd gebouwd nadat er in Grevelingen een zware storm was en de dijken dit stormweer niet aankonden, om dit nooit meer te laten gebeurde begon men aan de bouw van de Brouwersdam. Later werden er in de omgeving van de dam een vakantiepark gebouwd en worden er verschillende watersporten aangeboden voor de bezoekers van de dam, verder zijn er heel wat gezellige restaurants en cafeetjes.

Bij het vertoeven aan het meer kunnen de mensen genieten van alle rust en tussen door leren windsurfen of leren kitesurfen. Verder is er nog een gezellige jachthaven waardoor de bezoekers kunnen wandelen om even uit te blazen na het windsurfen of kitesurfen.

Doordat het Grevelingenmeer het grootste zoutwatermeer is dat terug te vinden is in Nederland en eigenlijk over heel West-Europa is het enorm in trek bij mensen die houden van watersporten, wandelen, fietsen en dit allemaal te midden van de mooie fauna en flora.  In het meer liggen er verschillende kleine eilandjes die allemaal deel uit maken van een groot natuurgebied.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Brouwersdam Ouddorp'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden