U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Brouwerij De Halve Maan Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Brouwerij De Halve Maan Brugge

De Halvemaan aan het Walplein in Brugge werd gekocht door Henri Maes die samen met zijn familie besliste om er een brouwerij van te maken. In die tijd werd het bier nog op een ambachtelijke manier gebrouwd en had men als resultaat een zurig biertje dat een hoge gisting bevatte. Eens het bier klaar was werd het vervoerd in tonnen naar de herbergen in de buurt van brouwerij, in die tijd kon bier nog niet over lange afstanden vervoeren wegens de beperkte houdbaarheid van het bier.

Tijdens de industriële revolutie schakelde men in de Halve Maan brouwerij over naar nieuwere technieken en werd er gebruikgemaakt van processen zodat het bier iets langer houdbaar bleef.
Na het beginnen gebruiken van de nieuwe technieken nam de productie toe en kende de brouwerij een bloeiende tijd, na de Tweede Wereldoorlog was er nog verdere uitbreiding van de brouwerij en werden er nieuwe koelinstallaties aangekocht en kondigde men een nieuw bier. Tijdens de jaren 50 werden de levering van de brouwerij nog steeds met paard en huifkar bij de mensen thuisbezorgd. Na de jaren 1980 werd de productie stilgelegd maar sinds 2005 wordt de brouwerij terug actief gebruikt voor het brouwen van Brugse Zot.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Brouwerij De Halve Maan Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge