U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Brooklyn Museum New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Brooklyn Museum New York

Het Brooklyn Museum is een drukbezocht museum dat een uitgebreide collectie heeft van kunstschatten uit verschillende culturen. In dit museum kan u ervaren hoe uiteenlopend sommige culturen zijn, maar dan toch op bepaalde vlakken dichter bij elkaar aanleunen. U zou het misschien niet direct verwachten, maar het is in dit museum dat de grootste collectie aan Egyptische kunstschatten te bezichtigen is.

Een aantal stukken uit de uitgebreide collectie van het Brooklyn Museum zijn uitgeleend door andere musea. Hoe dan ook, het is een echte must see als u New York City plant te bezoeken.  Naast de vele voorwerpen van de uiteenlopende beschavingen zoals de Maya’s, Egyptenaren, Romeinen, … is er ook voldoende aandacht besteed aan voorwerpen uit de hedendaagse kunst. Verder zijn er nog een aantal stukken uit het verre mysterieuze Oosten tentoongesteld voor de bezoekers van het museum.

Het Brooklyn Museum bestond zelfs al voor de Eerste Wereldoorlog en kwam eigenlijk tot stand op het einde van de 19de eeuw. Later werden er dan het Luce Center for American Art in ondergebracht en nog een ander kunstcentrum, die jaarlijks toch ook heel wat toeristen mogen verwelkomen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Brooklyn Museum New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York