U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » Brooklyn bridge New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Brooklyn bridge New York

De Brooklyn Bridge is een beroemde hangbrug in New York City. De prachtige brug verbindt de wijken Brooklyn en Lower Manhattan. De 1825m lange brug werd in 1883 ontworpen door de architecten John en Washington Roebling, vader en zoon.

Met een overspanning van 486m was het tot de bouw van de Williamsburg Bridge in 1903 de brug met de grootste overspanning ter wereld. Vandaag staat de Brooklyn Bridge op de 64e plaats in de lijst van bruggen met de grootste overspanning. De twee architecten wilden de mooiste brug ter wereld bouwen. De bouw van de brug eiste weliswaar een zware tol: 27 arbeiders lieten het leven doordat ze van de kabels vielen of door de caissonziekte, ook wel de duikersziekte genoemd.

De Brooklyn Bridge werd na zijn voltooiing een symbool voor de verstedelijking van New York. De brug werd de grens tussen het oude stadsdeel en het nieuwe, modernere stadsdeel. De brug stond na de Amerikaanse burgeroorlog symbool voor verbondenheid. De Brooklyn Bridge bevat ook een stadszegel uit 1834 waarin “Eendraght Maakt Magt” gegraveerd is, een herinnering aan de Nederlandse overheersing toen New York nog New Amsterdam heette. In 2008 werd de 125e verjaardag van de brug uitbundig gevierd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Brooklyn bridge New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York