U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Bremen » Bremer Stadsmuzikanten Bremen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bremer Stadsmuzikanten Bremen

Geen enkel beeld kan een stad zo symboliseren als dat van de Bremer Stadsmuzikanten in Bremen. Het lijdt dan ook geen twijfel dat het standbeeld de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is.

De Bremer Stadsmuzikanten zijn vier figuren uit een sprookje van de gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm, die de belangrijkste sprookjesschrijvers uit de geschiedenis waren. Onder andere Assepoester, Roodkapje, Sneeuwwitje en tal van andere tijdloze kinderverhaaltjes zijn van hun hand. De Bremer Stadsmuzikanten zijn een ezel, een hond, een kat en een haan die elkaar in het sprookje ontmoeten nadat ze elk aan een gewisse dood zijn ontsnapt. Ze besluiten samen naar Bremen te trekken om er muziek te maken. In Bremen beleven ze een groot avontuur in het rovershuis, waar ze de rovers wegjagen met hun vreselijke muziek. In een andere versie is hun muziek dan weer wel mooi en mogen ze bij de rovers blijven.

Het standbeeld van de vier muzikanten is ontworpen door Gerhard Marcks. De muzikanten staan in hun klassieke vorm afgebeeld met de ezel, de hond, de kat en de haan die elk op elkaars rug staan. In die pose zouden ze de rovers bezongen hebben. Het beeld staat naast het stadhuis en op het marktplein vindt men ook het Bremer Loch. Een gat waaruit de geluiden van de vier dieren weerklinken.

Op verschillende andere plaatsen in de stad is het beeld van de muzikanten ook terug te vinden, soms met heel eigenzinnige interpretaties en vormen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bremer Stadsmuzikanten Bremen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bremen » Meer bezienswaardigheden in Bremen » Alles over Bremen