U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Parijs » Bois de Boulogne Parijs
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bois de Boulogne Parijs

Juist buiten de binnenste ring rond Parijs ligt het Bois de Boulogne. Koning Filips IV zag het licht in Boulogne-Sur-Mer en besloot een kerk te bouwen in naam van dit bedevaartsoord. Het aanliggende bos kreeg de naam van de kerk en zo ontstond het bos van Boulogne.

Tijdens de Honderdjarige Oorlog werd het bos een roversnest, waar gegoede Parijzenaars zo ver mogelijk omheen liepen, maar Lodewijk XI haalde de handen uit de mouwen (of liet anderen dat doen) en het bos werd weer open voor gezellige pick-nicks en avondwandelingen. Met de dynastie in Versailles ging ook de reputatie van het bos ten onder. Na de Franse Revolutie was het gedaan met ‘Déjeuner sur l’Herbe’ en werd het Bois de Boulogne opnieuw geplaagd door onguur volk.

Met zo’n bewogen geschiedenis verzamelde het bos flink wat karakter, en de talloze eiken brengen een heel ander verhaal dan de razende auto’s op de ‘périphérique’. Zeker dankzij de laatste aanpassingen, weeral door Baron Haussmann, werd het bos een plezier om in rond te slenteren. Op twee lanen na is niet één pad recht en het bos kreeg de schijn van een Engelse tuin, met beekjes en vijvers.

Het mag duidelijk zijn dat Parijs hier eventjes ademhaalt en tot rust komt, en dat wordt ook de bezoeker gegeven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bois de Boulogne Parijs'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Parijs » Meer bezienswaardigheden in Parijs » Alles over Parijs