U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Lichtaart » Bobbejaanland Lichtaart
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bobbejaanland Lichtaart

Bobbejaanland is een pretpark in het stroomgebied van de Kleine Nete. Het is genoemd naar zijn oprichter, de legendarische Belgische zanger Bobbejaan Schoepen. Wat na de oprichting in het begin van de jaren ’60 bedoeld was als een park voor variété, cultuur en ontspanning, groeide de afgelopen veertig jaar uit tot een van de toonaangevende pretparken in België.

Bobbejaanland telt vandaag meer dan vijftig verschillende attracties, waaronder maar liefst 6 achtbanen, 5 waterattracties en ook een darkride. Het paradepaardje van het park is de Typhoon. Een stalen rollercoaster die snelheden tot 90 kilometer per uur haalt. Ook de Evolution is het vermelden waard, die achtbaan is volledig overdekt gebouwd en heeft met een treintje van 56 meter het langste achtbaantreintje ter wereld. Ook de hangende achtbaan Dreamcatcher is een belevenis. De jongste topattractie is de Sledge Hammer, een reusachtige slinger die al vier keer een Loopy Award kreeg voor beste Thrillride van de Benelux. De Sledge Hammer vormt zowat de grote finale van het pretparkbezoek.

Als voornaamste waterattracties zijn er de wildwaterbaan El Rio, die vooral bekend is om zijn draaikolk, en de Indiana River. Een thematische splash ride die volledig indoor gebouwd is. Voor wie het liever wat rustiger heeft, zijn er het reuzenrad, de monorail, de rustieke bootvaart en de Horse Pedalo. Tot slot kan men ook genieten van Pirate Story, een 4D-cinema.

2 reacties op “Bobbejaanland Lichtaart”

Er zijn 2 positieve reacties gegeven

diana zei:

Bobbejaanland is leuk en ik ga er ieder jaar op 1 mei naar toe want dan ben ik jarig … Tradities zijn er om in stand te houden.

Sophie zei:

het is echt een heel leuk pretpark

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bobbejaanland Lichtaart'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden