U bent hier: Bezienswaardigheden » Ijsland » Grindavík » Blue Lagoon IJsland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Blue Lagoon IJsland

De Blue Lagoon is één van de meest bezochte attracties in IJsland. De stomende wateren maken deel uit van een lava formatie. De spa is gelegen in een lavaland in Grindavik op het schiereiland Reykjanes, het Zuidwesten van IJsland.

De warme wateren zijn rijk aan mineralen, zoals silicaat en zwavel. Zwemmen in de Blue Lagoon is vooral befaamd om mensen die leiden aan een huidziekte te helpen. De temperatuur varieert tussen de 37 graden Celsius tot 39 graden Celsius. De Blue Lagoon bezit ook een ‘Research and Development facility’ om behandelingen te vinden voor andere huidaandoeningen.

De lagune wordt gevoed door het water van de nabijgelegen geothermische centrale Svartsengi en wordt vernieuwd om de twee dagen. Heel warm water wordt afgevoerd uit de grond in de buurt van een lavastroom en gebruikt om turbines die elektriciteit opwekken, te laten draaien. Na de turbines gaat de stoom en het warm water door een warmtewisselaar om warmte te leveren aan een plaatselijk waterverwarmingssysteem. Daarna wordt het water gebruikt in de lagune.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Blue Lagoon IJsland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden