U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Mainau » Bloemeneiland Mainau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bloemeneiland Mainau

Bloemeneiland Mainau is een uniek eiland dat bestaat uit 45 ha gebied vol met prachtige bomen, struiken en vooral veel bloemen. Het eiland hoort eigenlijk bij het Barokslot, dit complex werd gesticht in de 13de eeuw door een rijke heer. Naast de burcht staan er ook nog kasten op het eilandje die palmbomen en orchideeën herbergen.

U kunt het dan al raden dat het bloemeneiland van Mainau ergens bij de meest bezochte bezienswaardigheden staat in Duitsland. Er wordt geschat dat het eiland jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers mag ontvangen. Als u in de buurt bent, is het een echte aanrader dit eiland te bezoeken, naast de burcht kunt u ook bijzondere planten en bomen ontdekken. Eén van deze bijzondere bomen is toch wel de Victoria-linde dit meer dan 150 jaar oud is en werd geplant door een groothertog. In die tijd was het in sommige streken de gewoonte om een boom te planten in het geval er een geboorte plaatsvond.

Het gebied van de Bodensee is de moeite waard om te ontdekken, naast het bloemeneiland Mainau heeft het nog zoveel meer te bieden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bloemeneiland Mainau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden