U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Blegny » Blegny mijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Blegny mijn

In Blegny vind je één van de belangrijkste mijnsites van heel Wallonië. De mijn werd vorig jaar terecht opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook een echt pareltje dat zeker eens een bezoekje waard is.

Tijdens je bezoek aan de Blegny-mijn kan je mee afdalen met de lift tot –dertig en zelfs –zestig meter. Hier kan je zien in welke omstandigheden de mijnwerkers hier vroeger dagelijks zaten. Er is boven de grond ook een interessant mijnmuseum aan gekoppeld en er is ook een toeristisch treintje dat doorheen de omgeving rijdt. Na het bezoek kunnen de kids zich ook nog even uitleven op het speeltuintje, even mijn-minigolf spelen of wat wandelen in het mooie park waar ook wat dieren te spotten zijn. Een bezoekje aan de Blegny-mijnsite wordt dus ongetwijfeld een hele dag plezier.

De Blegny-mijn ging dicht in 1980. Toen werden alle werken hier stilgelegd, maar vrijwel meteen werd de site toegankelijk voor het ruime publiek. Het is namelijk belangrijk de geschiedenis niet zomaar weg te wissen. De mijn is tegenwoordig een populaire en boeiende toeristische attractie.

Interesse? Breng dan zeker een bezoekje. Dat kan zowel in groep, als ook individueel.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Blegny mijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden