U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Birmingham » Birmingham Museum & Art Gallery
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Birmingham Museum & Art Gallery

Het Birmingham Museum & Art Gallery op Chamberlain Square is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het museum heeft een rijke collectie aan kunstwerken en heeft enkele aparte tentoonstellingen.

Zoals vele Britse musea is ook het Birmingham Museum & Art Gallery gratis toegankelijk. Het is een van de grootste musea in Engeland met een collectie van meer dan een half miljoen museumstukken die tot tweehonderdduizend jaar terugkeren in de tijd en van overal in de wereld komen. Een opvallende tentoonstelling is Birmingham – A City in the Making die het verhaal van de stad en zijn inwoners vertelt door middel van actuele kunst. Bezoekers leren er alles over de geschiedenis, architectuur en industrie van Birmingham door de jaren heen.

Een andere blikvanger is dan weer de tentoonstelling Home Of Metal. Birmingham wordt beschouwd als de bakermat van de heavy metal muziek. Groepen als Black Sabbath, Led Zeppelin en Judas Priest zijn in Birmingham begonnen en hebben het genre laten uitgroeien tot een wereldwijde muziekstroming. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de hele heavy metal-stroming uit de stad. Home of Metal heeft de eerste digitale collectie aan metalmuziek, memorabele momenten uit de stroming en getuigenissen van metalfans. Het pronkstuk van de tentoonstelling is een zwarte Gibson SG Custom gitaar van Tony Iommi, de eerste gitarist van Black Sabbath. De gitaar wordt beschouwd als de eerste heavy metal guitar.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Birmingham Museum & Art Gallery'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Birmingham » Meer bezienswaardigheden in Birmingham » Alles over Birmingham