U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Saint-Léger-sous-Beuvray » Bibracte Saint-Léger-sous-Beuvray
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bibracte Saint-Léger-sous-Beuvray

Bibracte heeft een rijke geschiedenis. De nederzetting was gelegen op een hoger punt dan de rest van de omgeving. Toen was het een Gallische vestingstad. Deze nederzetting bestond uit gebouwen die opgetrokken waren uit steen, hout en aarde. De gebouwen werden beschermd door een muur die de Galliërs hadden gemaakt rond de nederzetting. Niet iedereen van de bevolking woonde tussen deze muren, maar ook er buiten waren er huizen. Deze werden bewoond door de boerenbevolking, die bij gevaar bescherming zochten tussen de muren van de Gallische vestingstad.

De latere nederzetting van Bibracte werd verder gebouwd op de plaats waar de eerste vestigingsstad was, deze werd dus met andere woorden verder uitgebreid omdat de stad op een strategische locatie was gelegen. De nederzetting lag immers op een kruispunt van een aantal belangrijke handelswegen die begonnen in het Middellandse Zeegebied en eindigden in het Keltische gebied.

Ergens rond het begin van onze jaartelling liep de stad stilaan leeg en trokken er meer en meer mensen weg uit de nederzetting, heel wat van de bevolking van Bibracte trok naar nieuwe nederzettingen zoals Augustodonum. In de 19de eeuw begonnen archeologen met opgravingen in de strekken en vonden kostbaarheden die terug gaan tot in de tijd van de Galliërs.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bibracte Saint-Léger-sous-Beuvray'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden