U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Bibliotheek Ets Haim Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bibliotheek Ets Haim Amsterdam

De Ets Haim bibliotheek in de Portugees – Israëlitische Synagoge van Amsterdam is ongetwijfeld de oudste Joodse bib ter wereld, hierdoor maakt zij dan ook deel uit van het Amsterdams erfgoed. Al vanaf de zeventiende eeuw heeft de bibliotheek wereldlijke faam kun verwerven en maakt ze deel uit van de Werelderfgoedlijst van Unesco door haar totale collectie aan oude boeken en handschriften.

De oudste boeken in de collectie van de bib dateren van 1484 tot op heden. Naast de vele boeken bevat de uitgebreide collectie ook oude handschriften die zelfs teruggaan in de tijd van 1282 tot de 20ste eeuw. Naaste de vele handschriften en boeken herbergt de bib ook de werken van Spinoza, die geboren is tijdens de Gouden eeuw in 1632 in Amsterdam, waardoor de bib dus een historische superster in huis heeft. In 2008 werd Amsterdam door Unesco verkozen tot wereldboekenstad en was Spinoza één van de Ikonen van de stad.

De Ets Haim bib is heel belangrijk voor de Joodse cultuur omdat deze een perfect beeld kan schetsen voor de bezoekers hoe de Joodse cultuur zich geïntegreerd heeft in de Nederlandse cultuur. Deze prachtige bib in Amsterdam is enkel te bewonderen voor bezoekers op afspraak.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bibliotheek Ets Haim Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam