U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Venetië » Biblioteca Marciana Venetië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Biblioteca Marciana Venetië

De Biblioteca Nazionale Marciana bevindt zich in de Italiaanse stad Venetië. Het is een Venetiaanse bibliotheek dat gevestigd is in een Renaissance gebouw.

Het is één van de langst bewaard gebleven openbare depots voor manuscripten. Het bevat één van de grootste collecties klassieke teksten ter wereld. De bibliotheek werd genaamd naar de patroonheilige van Venetië, Sint-Marcus. Men mag de Biblioteca Marciana niet verwarren met het rijksarchief van de Republiek Venetië dat gevestigd is een ander deel van de stad.

Het gebouw van de bibliotheek werd ontworpen door Jacopo Sansovino. De eerste bouwwerken vonden plaats tussen 1537 en 1553. De fresco’s en andere werkzaamheden in verband met de decoraties werden pas voltooid in het jaar 1560. Sansovino stierf kort daarna. Eén van de eerste bibliothecaressen was Pietro Bembo.

De collectie van de Biblioteca Marciana was voor een groot stuk al verzameld voor dat het gebouw er stond. De Bilbioteca Marciana profiteerde van een wet in het jaar 1603 dat een kopie verplicht maakte van elk boek dat in Venetië gedrukt werd. Deze kopie werd gedeponeerd in de Biblioteca Marciana.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Biblioteca Marciana Venetië'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Venetië » Meer bezienswaardigheden in Venetië » Alles over Venetië