U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Berliner Dom Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Berliner Dom Berlijn

De meeste mensen weten dit niet, maar voordat de Dom van Berlijn werd gebouwd, stond er eigenlijk een ander religieus gebouw, namelijk een kerk. Deze was op het einde van de middeleeuwen, in 1465 voltooid en kon in gebruik genomen worden. In verhouding tot de Dom van Berlijn was de kerk in een heel bescheiden stijl gebouwd, later kreeg de kerk een extra functie en moest ze dienst doen als kerk voor de koninklijke familie.

Na meer dan 300 jaar had de kerk zijn dienst bewezen en moest deze ruimte maken voor een andere religieus gebouw. Een grotere kathedraal werd ontworpen door Johann Boumann en voorzien van een barokstijl. Tegen 1747 was de kathedraal klaar om er kerkdiensten te houden, langer zou de kathedraal er echter niet staan.

Onder invloed van keizer Wilhelm II werd er beslist de kathedraal met de grond gelijk te maken en op dezelfde plek een nieuwe kathedraal te laten bouwen. De nieuwe kathedraal die er zou komen is de nu tegenwoordige Dom van Berlijn, een imposant gebouw in verhouding tot de andere kerken in die tijd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Berliner Dom Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn