U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Berlijnse Muur Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Berlijnse Muur Berlijn

Bijna iedereen kent de Berlijnse Muur en de val van de Muur in 1989, dit moment zorgde ervoor dat er families die elkaar jarenlang niet hadden gezien terug bij elkaar werden gebracht. Zonder dat de mensen enige actie konden ondernemen of er enige keuze in hadden, besloot men West-Berlijn en Oost-Berlijn te splitsen. Zo stond er vanaf 1961 tot 1989 een lange muur tussen de beide delen, de muur was ongeveer 45 kilometer lang.

Mensen die over de Berlijnse muur probeerden te klimmen werden direct neergeschoten, er werden geen vluchtacties getolereerd en er werd streng opgetreden tegen de mensen die toch besloten een poging te ondernemen. De muur was een gevolg van de Koude Oorlog die begon tussen het Westen en het Oosten van Berlijn.

Al net na het einde van de Tweede Wereldoorlog werden de grenzen van het Westen en het Oosten van Berlijn aangegeven door middel van houten palen en slagbomen. Toen waren de eerste grenzen van de latere Berlijnse Muur al duidelijk aangegeven naar de bevolking toen, want niemand mocht zomaar naar de andere kant gaan van Berlijn zonder toestemming van de grenspolitie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Berlijnse Muur Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn