U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Maria Laach » Benediktinerabtei Maria Laach
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Benediktinerabtei Maria Laach

Het gebied van de Eifel in Duitsland is een prachtig stukje natuur met charmevolle steden en kleine gehuchtjes waar er even kan ontsnapt worden aan de drukte. Het is in de Eifel dat de Abdij van Maria Laach gelegen is, achter de abdij werd er een kerkhof aangelegd na de Tweede Wereldoorlog om er gesneuvelde soldaten te begraven.

De Abdij van Maria Laach heeft een eigen kerkje waar vroeger de jezuïeten gingen bidden, het was dan ook in opdracht van hen dat er een stukje werd toegevoegd aan de naam van de abdij. Oorspronkelijk was het de abdij van Laach, de jezuïeten hebben op hun beurt er het stuk Maria aan toegevoegd. Laach verwijst naar het meer waar de abdij dichtbij in de buurt ligt, het meer is uitzonderlijk in zijn soort, want het is een vulkanisch meer.

Het loont dus zeker en vast ook de moeite om naast de Abdij van Maria Laach het vulkanische meer in de buurt te gaan bewonderen. Ten zuiden van de abdij is het gezellige plaatsje Andernach gelegen, waar er eveneens verschillende mogelijkheden zijn van bezienswaardigheden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Benediktinerabtei Maria Laach'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden