U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Ieper » Bellewaerde Ieper
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bellewaerde Ieper

Wie dacht dat Ieper enkel voor oorlogsmonumenten, -kerhoven en -musea stond, heeft het mis. Op een steenworp van de stad ligt een van de leukste pretparken van België, het Bellewaerde Park.

Bellewaerde omvat zowel een pretpark met verschillende mooie attracties, als een diertentuin met enkele exotische soorten. De voornaamste zijn de leeuwen. De mascotte van het pretpark is ook een leeuwenfiguur. Het park krijgt jaarlijks ongeveer 800 000 bezoekers over de vloer. De opvallendste attracties zijn de waterattracties. Bellewaerde telt er maar liefst zes, wat toch opvallend veel is tegenover andere pretpakren. De voornaamste is de River Splash, de oudste boomstamattractie van België, ook de Niagara, de Bengal Rapid River en Los Piratas zijn aanraders voor een dagje familiepret.

Bellewaerde heeft voorts ook twee achtbanen. De Boomerang is de grootste. De rollercoaster neemt zijn passagiers mee tot 32 meter hoogte en maakt loopings en duikvluchten aan snelheden tot 80 kilometer per uur. Een aanrader voor al wie durft. Ook de Piratenboot, El Toro en de vrije val van de Screaming Eagle zijn meer dan een ritje waard. Voor de kleinere kinderen is er ook het Kidspark, waar de jongste familieleden zich kunnen uitleven op enkele mini-attracties zoals de Kikker, het Minirad en enkele treintjes.

Kortom, Bellewaerde Park is een ideaal alternatief voor wie even wil ontsnappen aan de oorlogsgeschiedenis van Ieper en liever een dagje pret met het hele gezin beleeft.

1 reactie op “Bellewaerde Ieper”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Bart zei:

Voor mij toch wel het leukste pretpark in Belgie. Vooral ook de uitstekende wandelmogelijkheden die je hebt om van gebied naar gebied te gaan vind ik leuk. Park met heel veel afwisseling voor groot en klein. Toen ik geweest ben vielen de wachtttijden enorm mee doch denk dat je hier vooral toch naar toe moet op iets mindere dagen.

Er zijn 0 negatieve reacties gegeven

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bellewaerde Ieper'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Ieper » Meer bezienswaardigheden in Ieper » Alles over Ieper