U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Belfast Cathedral
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Belfast Cathedral

De Kathedraal van Belfast wordt soms ook wel St Anne’s Kathedraal genoemd. De kathedraal van deze stad heeft in tegenstelling tot andere religieuze gebouwen iets bijzonders. De kathedraal wordt niet gebruikt door 1 bisdom maar door 2 bisdommen, Connor en Dromore, die niet ver van elkaar gelegen zijn. In geschriften is teruggevonden dat de eerste steen van de bouwwerken werd gelegd in 1899. Hiervoor was de gravin van Shaftesbury speciaal afgezakt naar Belfast om de eerste steen te leggen.

De Kathedraal van Belfast deed na 1903 dienst als het nieuwe religieuze gebouw waar de diensten werden gegeven. Voordat de kathedraal klaar was gingen de diensten door in de oude kerk, toen de kathedraal klaar was werd de oude kerk gesloopt en kreeg het gebied een nieuwe functie.

Nadat de Eerste Wereldoorlog was afgelopen, werd er door de Kerk en de stad beslist om een voorzijde te laten bouwen aan de Kathedraal van Belfast. Hiermee wou men er voor zorgen dat de voorzijde van de kathedraal een gedenkteken zou worden voor de gesneuvelden in de Eerste Wereldoorlog. Het was de gouverneur van Noord-Ierland die de eerste steen kwam leggen van de voorzijde.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Belfast Cathedral'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast