U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Belfast Castle
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Belfast Castle

Kastelen hebben allemaal stuk voor stuk een rijke geschiedenis, bij het kasteel van Belfast is dit niet anders. Het Belfast Castle werd gebouwd in de 12de eeuw in opdracht van de Fransen, de streek van Belfast was veroverd door hen en men wou een kasteel laten bouwen om de toenmalige nederzetting en de nabije omgeving te kunnen beschermen tegen mogelijke vijanden.

Het kasteel van Belfast staat ongeveer 120 meter boven de zeespiegel en biedt daardoor dan ook een mooi uitzicht over de stad en de verdere omgeving. Het eerste kasteel van Belfast werd volledig verwoest door een brand in de 18de eeuw, waardoor er werd beslist een nieuw kasteel te bouwen op een andere locatie die meer in het centrum was van de stad.

Het bouwen van het nieuwe kasteel van Belfast begon in het begin van de 19de eeuw en was helemaal voltooid op het einde van de 19de eeuw. In 1934 werd het officieel voorgesteld aan het publiek en de inwoners van de stad Belfast. Tijdens de jaren 80 werd het helemaal gerestaureerd, in 1988 werd het terug opengesteld voor de bezoekers.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Belfast Castle'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast