U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Begijnhof Ten Wijngaerde Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Begijnhof Ten Wijngaerde Brugge

Het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde is een ware must om te bezoeken als u een uitstap naar de stad Brugge plant, het begijnhof is nog in hele goeie staat gebleven. Het gebouw wordt al sinds 1927 niet meer bewoont door begijnen, erna is er een kloostergemeenschap komen in wonen. De kloostergemeenschap van de benedictinessen heeft het gebouw in de loop der jaren goed onderhouden, deze orde, de orde van de benedictinessen werd gesticht door de ondertussen overleden kanunnik Hoornaert. Toen het begijnhof in handen kwam van de kloostergemeenschap hebben ze de westelijke zijde van het gebouw laten omvormen en verder laten uitbouwen tot een monasterium.

Het begijnhof heeft al veel geschiedenis meegemaakt, want sinds 1240 was er voor het eerst sprake van een gemeenschap van vrouwen die zich hadden gevestigd op het domein waar nu het het begijnhof nog steeds ligt.

Bij het bezoeken van het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde in Brugge zal u direct de gotische bouwstijl opvallen van de begijnhofkerk, verder zijn er charmante witgeschilderde huisjes die niet allemaal tegelijk gebouwd zijn maar in de loop van verschillende eeuwen zijn bijgebouwd bij de rest van het complex.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Begijnhof Ten Wijngaerde Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge