U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Kortrijk » Begijnhof Kortrijk
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Begijnhof Kortrijk

Het Begijnhof van Kortrijk was vroeger goed beschermt tegen aanvallen en was omsloten door hoge stadswallen. Het begijnhof kende bloeiende tijden tot dat het werd vernietigd in 1302 tijdens de Guldensporenslag die toen plaatsvond tussen het graafschap Vlaanderen en het leger van de Koning van Frankrijk. Het begijnhof werd hersteld maar werd terug bijna verwoest in de slag bij Westrozebeke, toen werd het Begijnhof van Kortrijk nogmaals herbouwd en bleef het voor honderden jaren staan totdat in 1684 de Fransen het begijnhof begonnen aan te vallen.

Nu bestaat het begijnhof van Kortrijk uit 41 huisjes die in barokke stijl gebouwd zijn, deze werden verwezenlijkt in de loop van de 17de eeuw toen de barok stijl heel populair was in onze omstreken en over heel Europa.

Een van de huizen valt bij het bezoeken van het begijnhof direct op omdat het een stuk groter is dan de rest van de huisje en het beschikt over een trapgevel. Vroeger was hier het museum van het Begijnhof van Kortrijk, tegenwoordig heeft het museum onderdak gekregen in de Sint-Annazaal. De zaal werd helemaal gerestaureerd, de collectie van het museum is terug te vinden op de beneden verdieping van de zaal.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Begijnhof Kortrijk'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Kortrijk » Meer bezienswaardigheden in Kortrijk » Alles over Kortrijk