U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Antwerpen » Begijnhof Antwerpen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Begijnhof Antwerpen

Het begijnhof van Antwerpen ligt in het hartje van de stad, maar biedt toch even rust te midden van alle drukte. Niet enkel beschikt het begijnhof over een centraal gelegen locatie, maar is er ook de gelegenheid om even tot rust te komen. Het huidige begijnhof van Antwerpen is eigenlijk niet het eerste begijnhof van de stad, voordat het gebouw zo dicht in het centrum kwam te liggen, bevond het zich eerst buiten de muren van de stadswal.

Vanaf 1545 werd het eerste begijnhof van Antwerpen afgebroken en werd er een nieuw gebouwd binnen de stadsmuren. Vroeger heeft het begijnhof veel rijkdom gekend en om die reden werd er dan ook de beslissing genomen het nieuwe begijnhof binnen de stadswal te bouwen.

Het nieuwe begijnhof van Antwerpen beschikte over een plein midden in het gebouw, maar er kwamen steeds meer begijnen bij, waardoor er een extra woonblok moest gebouwd worden. Dit zorgde ervoor dat het plein in het begijnhof verdween. In de loop der eeuwen werden er aanpassingen gedaan, toch heeft men het begijnhof zo goed mogelijk kunnen bewaren en krijgt u een idee hoe het er bij aanvang moet uitgezien hebben.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Begijnhof Antwerpen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Antwerpen » Meer bezienswaardigheden in Antwerpen » Alles over Antwerpen