U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Begijnhof Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Begijnhof Amsterdam

Een van de oudste plekjes van Amsterdam ligt goed verborgen tussen andere gebouwen en straten, maar hier is het de ideale plaats om te ontsnappen aan de grote drukte van de stad. Tussen de huizen die in het Begijnhof staan mogen er geen auto’s rijden. Dit alles maakt het mogelijk om te genieten van de rust zonder enige storende elementen.

Het Begijnhof van Amsterdam is al heel oud, jammer genoeg is het oorspronkelijke jaar van stichting van het Begijnhof niet gekend. Vroeger diende hef hof als een soort van klooster voor de orde van toen, nu heeft het bewoners. Daardoor kan het voorkomen dat niet elke woning te bezoeken is, hou er dus rekening mee dat het noordelijke deel van het hof enkel open is voor de bewoners van de huizen.

De toegang tot het Amsterdamse Begijnhof is mogelijk via 2 toegangspoorten, de toegangspoort aan de kant van het Spui werd pas later toegevoegd ergens tijdens de 19de eeuw. Naast de 47 woningen is er in het hof zelf een kapel en een kerk, de Engelse Hervormde Kerk. Het meest mooie pand in het hof is het houten huis, Begijnhof nr 34, dit is één van de enige huizen in Amsterdam dat nog dateert van tijdens de middeleeuwen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Begijnhof Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam