U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Bonn » Beethoven-Haus Bonn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Beethoven-Haus Bonn

De bekendste inwoner die Bonn ooit gehad heeft is zonder twijfel Ludwig Van Beethoven. De beroemde Duitse componist uit de achtiende en negentiende eeuw wordt vandaag nog altijd gezien als een van de meest invloedrijke componisten die er ooit geweest zijn. In Bonn kan men zijn geboortehuis bezoeken, het Beethoven-Haus.

Het lijdt geen twijfel dat het Beethoven-Haus de voornaamste toeristische attractie van de stad is. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen de geboorteplaats van de componist. In het huis is een museum ondergebracht dat volledig aan Beethoven gewijd is. Men kan authentieke delen van zijn ouderlijke huis en tuin bezoeken en het museum huisvest de grootste collectie van Beethoven ter wereld met meer dan 150 originele stukken in de permanente tentoonstelling alleen al. Het museum brengt bezoekers alles bij over het leven, de instrumenten en het werk van de componist.

Een extra bezienswaardigheid van het museum is het Digital Beethoven-Haus. Daar kan men luisteren naar digitale versies van Beethoven zijn werken. Er wordt ook gedacht aan de visuele elementen tijdens het luisteren. Voor het overige is er ook een podium waar regelmatig uitvoeringen van Beethoven plaatsvinden.

2 reacties op “Beethoven-Haus Bonn”

Er zijn 1 positieve reacties gegeven

Netty Meelen zei:

Het Beethoven-Haus in Bonn heeft de grootste Beethoven verzameling ter wereld en is zeer de moeite van een bezoek waard.
Naast het museum is er ook een Beethoven-onderzoekcentrum, een bibliotheek, een digitaal archief, een uitgeverij en een kamermuziek zaal waar veel concerten, niet alleen Beethoven, worden gegeven. Ieder jaar is er een Beethoven Festival in de maanden sept/okt.

Er zijn 1 negatieve reacties gegeven

Markske zei:

Ik vind het lelijk. Niet mijn ding geweest.


Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Beethoven-Haus Bonn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Gegevens Beethoven-Haus Bonn:

Openingsuren:

 • april - oktober:
  maandag - zaterdag:  10.00 u - 18.00 u
  zondag, feestdag: 11.00 u - 18.00 u
 • november - maart:
  maandag - zaterdag: 10.00 u - 17.00 u
  zondag, feestdag 11.00 u - 17.00 u

Prijzen:

 • In hoogseizoen:
  €4 (kinderen, studenten en ouderen)
  €5 volwassenen
 • In laagseizoen:
  €4 (kinderen, studenten en ouderen)
  €5 volwassenen
Populaire bezienswaardigheden