U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Saint-Hubert » Basiliek van Saint-Hubert
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Basiliek van Saint-Hubert

Misschien ben je niet zo’n fan om bij elk stadsbezoek de plaatselijke kerk binnen te trekken. Toegegeven, veel kerken zien er misschien ook wel een beetje hetzelfde uit. De Basiliek van Saint-Hubert is anders!

Het is één van de mooiste kerken van ons land en het is dus wel degelijk de moeite hier toch wel eens binnen te stappen wanneer je in de buurt bent. De binnenkant van de Basiliek van Saint-Hubert is volledig gotisch, de buitengevel is in barokke stijl. Binnen tref je bijvoorbeeld een altaar van meer dan 15 meter hoog, het altaar met de heilige stola van Sint-Hubertus, het praalgraf van dezelfde Hubertus,…

Verder heb je hier ook nog een aantal schilderijen, houten beelden,… ter ere van Sint-Hubertus. Hoewel je misschien niet echt enthousiast naar binnen treedt, zal je het je zeker niet beklagen op het moment dat je weer naar buiten stapt. De grootse kerk, gelegen in de Ardennen, maakt bij iedereen indruk. Het is tevens een populair bedevaartsoord.

Ben je dus ooit eens in de buurt? Maak dan zeker een klein ommetje en ontdek deze magnifieke basiliek van binnen en van buiten!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Basiliek van Saint-Hubert'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Saint-Hubert » Meer bezienswaardigheden in Saint-Hubert » Alles over Saint-Hubert