U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Basiliek van het Heilig Bloed Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Basiliek van het Heilig Bloed Brugge

De Basiliek van het Heilig Bloed is gelegen in Brugge, onder de bestaande basiliek ligt de eerste kapel die er nog heeft gestaan tussen 1139-1149. Deze kapel is één van de enige goed bewaarde Romaanse kerken van uit die tijd over heel België. Boven op de kapel werd de nieuwe basiliek gebouwd waar nu de relikwie wordt bewaard die symbolische staat voor het Heilig Bloed. Deze relikwie wordt elk jaar opnieuw uit de Basiliek van het Heilig Bloed gehaald om rondgedragen te worden tijdens de Heilig Bloedprocessie.

Bij aanvang was de Basiliek van het Heilig Bloed gebouwd in Romaans stijl, maar in de loop van de vijftiende eeuw werd deze opgeknapt en werd er geopteerd voor een gotische stijl. In het begin van de Franse Revolutie kwam ook de basiliek onder de oorlog te lijden en werd het bovenste gedeelte van de kapel verwoest.

Wie de Basiliek van het Heilig Bloed in Brugge bezoekt zal de rijke geschiedenis leren aan de hand van geschriften, foto’s, kunstwerken en andere voorwerpen. Bij het binnenkomen van de Heilige Bloedkapel zal u als bezoeker direct het reliekschrijn opvallen, dit is vervaardigd uit ongeveer 30 kilogram zilver en puur goud, verder werd het reliekschrijn afgewerkt tot in detail met tientallen edelstenen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Basiliek van het Heilig Bloed Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge