U bent hier: Bezienswaardigheden » Ecuador » Quito » Basílica del Voto Nacional Quito
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Basílica del Voto Nacional Quito

De Basílica del Voto Nacional of simpelweg La Basilica is de belangrijkste kerk van de Equadoriaanse hoofdstad. Het kerkgebouw staat op een heuvel vlakbij het oude stadscentrum van Quito en domineert daardoor de skyline van de stad. Het is tevens een van de bekendste kerken in de wereld die tot vandaag nog niet zijn afgewerkt.

De bouw van de Basílica del Voto Nacional begon op het einde van de negentiende eeuw. Het ontwerp kwam van de hand van de Franse architect Emilio Tarlier. Het gebouw is 140 meter lang en 35 meter breed. De kerk werd plechtig ingezegend door Paus Johannes Paulus II in 1985. De consecratie volgde in 1988. Toen werd de kerk officieel tot basiliek verheven. Tot op vandaag is de kerk nog niet afgewerkt. Toch is de kerk al een symbool geworden voor Quito en beschouwt men de kerk als een noodzakelijk iets om het voortbestaan van de stad te verzekeren.

La Basilica is opgetrokken in neogotische stijl. Het opvallendste element zit in de decoratie van het gebouw. In plaats van de gebruikelijke waterspuwers, is de gevel versierd met Ecuadoriaanse reptielen en amfibiëen zoals iguana’s, schildpadden en gordeldieren. Het gebouw heeft ook twee kerktorens van 115 meter hoog, de hoogste kerktorens van het land.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Basílica del Voto Nacional Quito'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden