U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Bad Arolsen » Barokkasteel Arolsen Bad Arolsen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Barokkasteel Arolsen Bad Arolsen

Schloss Arolsen ligt in de deelstaat Hessen in Duitsland en werd gebouwd in opdracht van Waldeck-Pyrmont. De familie heeft er vele jaren gewoond, totdat in 1918 het kasteel in andere handen kwam. In 1858 kreeg de familie er een kind bij, een dochter, Emma van Waldeck-Pyrmont. Deze dame werd later de tweede vrouw koning Willem III der Nederlanden. Nadat de koning kwam te overlijden, kreeg de prinses het gezag. De opvolgende jaren zette ze het koninklijk gezag verder tot op het moment dat haar dochter meerderjarig zou worden.

Het kasteel van Arolsen wordt soms door de plaatselijke bevolking ook wel Residenzschloss Arolsen genoemd. De eigenaars van het kasteel kozen voor een barokstijl toen ze het in de 18de eeuw lieten bouwen. Op hetzelfde gebied stond ervoor ook een kasteel waarvan de graven Waldeck eigenaars waren.

De graven Waldeck lieten het kasteel afbreken en lieten een groter kasteel bouwen, hierdoor kwam het vorstendom van Waldeck-Pyrmont geleidelijk aan in de problemen omdat de bouw van het kasteel veel financiële middelen had gevraagd. Daardoor kreeg de familie het vruchtgebruik op een deel van het kasteel.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Barokkasteel Arolsen Bad Arolsen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden