U bent hier: Bezienswaardigheden » Thailand » Bangkok » Bank of Thailand Museum Bangkok
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Bank of Thailand Museum Bangkok

Net zoals andere landen heeft Thailand ook een boeiende geschiedenis, daar horen steeds indrukwekkende gebouwen bij. Eén van deze indrukwekkende gebouwen is het Bangkhunphrom paleis, dat aanvankelijk gebouwd werd voor de vroegere koninklijke familie. Toen de residentie niet meer werd gebruikt door de koninklijke familie stond het gebouw een tijdje leeg totdat het een andere bestemming kreeg.

Tegenwoordig wordt het vroegere Bangkhunphrom paleis gebruikt als het Bank of Thailand Museum. In tegenstelling tot de meeste hoofdkantoren van andere banken is het hoofdkantoor van deze bank dus gevestigd in een prachtig historisch gebouw.

Toen de plannen werden gemaakt voor het verwezenlijken van het paleis, besloot prins Paribatra Sukhumbhand er zich te vestigen van als het gebouw voltooid was. Na al die jaren is er de dag van vandaag een unieke verzameling van oude munten te bezichtigen. De toegang tot het Bank of Thailand Museum is voor zowel de inwoners van Bangkok als voor de toeristen gratis. Het vroegere Bangkhunphrom paleis is in vergelijking tot de andere paleizen die in het bezit waren van de koninklijk familie vrij klein, het heeft slechts 14 kamers.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Bank of Thailand Museum Bangkok'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Bangkok » Meer bezienswaardigheden in Bangkok » Alles over Bangkok