U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » Dufftown » Balvenie Castle Schotland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Balvenie Castle Schotland

Balvenie Castle is een kasteelruïne in de buurt van Dufftown in de Marroy regio van Schotland. Het kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw door een tak van de machtige Comyn familie.

Het kasteel werd uitgebreid en veranderd in de 15e en 16e eeuw. Het kasteel werd niet meer gebruikt in de vroege 14e eeuw  door de familie Comyn. Tijdens de 14e eeuw is het kasteel overgegaan in het graafschap Douglas. Er bestaan geen documenten over het verkrijgen van het Balvenie kasteel door de Black Douglas, maar het is zeer waarschijnlijk dat het kwam door het huwelijk met de erfgename Joanna Murray.

In 1440 werd William Douglas, de 6e graaf van Douglas, vermoord door Koning James II en de oudere James the Gross, waarschijnlijk medeplichtig aan de moord, werd de 7e graaf. Toen James stierf in 1443 werd de vijandigheid tussen de Royal Stewarts en de Black Douglases weer aangewakkerd.

Vandaag de dag wordt het kasteel beheerd door Historic Scotland. Het staat open voor het publiek tijdens de zomermaanden. De Balvenie Whisky wordt geproduceerd door William Grant & Sons in de Balvenie destilleerderij naast het kasteel.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Balvenie Castle Schotland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden